Miten seerumia, ampullia ja hoitonestettä käytetään?

Ihonhoitorutiini voi pitää sisällään useita vaiheita, riippuen käyttäjän tavoitteista, ihon ongelmakohdista ja ihan puhtaasti halusta panostaa ihonhoitoon. Jokainen ihonhoitorutiini tulisi kuitenkin alkaa ja päättyä samoin; aloitetaan ihon puhdistamisesta ja päätetään se kosteusvoiteeseen (ja aamuisin lopuksi vielä aurinkovoide), yksinkertaisimmillaan koko rutiini voi olla siinä.

Mutta jos haluat saada ihonhoitorutiinistasi lisätehoja irti, yksi parhaimmista lisäaskeleista on hoitonesteen, seerumin tai ampullin lisääminen osaksi sitä.

Mikä on hoitoneste?

Essence eli suomeksi hoitoneste lisätään joko puhdistuksen tai kasvoveden jälkeen, jos sellaista käytetään. Hoitoneste sisältää aktiiviainesosia, joilla hoidetaan haluttuja ihon ongelmia, kuten tummia läiskiä, kosteutetaan ihoa tai ehkäistään ikääntymisen merkkejä.

Hoitoneste on koostumukseltaan vesimäinen, mutta se ei kuitenkaan ole sama asia kuin kasvovesi, sillä hoitonesteessä on enemmän kosteuttavia ja ihoa hoitavia ainesosia. Sen aktiiviainespitoisuudet eivät kuitenkaan ole yhtä suuria kuin seerumissa tai ampullissa.

Miten hoitonestettä (essence) käytetään?

Ihonhoidon nyrkkisääntö on, että tuotteet levitetään aina juoksevimmasta koostumuksesta kohti paksuinta.

Hoitoneste on vesipohjainen hoitotuote, joka levitetään iholle joko pesun tai kasvoveden jälkeen (jos sitä käytetään). Hoitoneste kaadetaan tai pumpataan puhtaille käsille, ja levitetään kasvoille taputtelemalla.

Ongredients Skin Barrier Calming Lotion koostumus iholla

Mitä hyötyä on seerumin käytöstä?

Seerumit sisältävät aktiiviainesosia, jotka imeytyvät syvälle ihoon ja niillä voidaan hoitaa ihon ongelmia tai tuoda kasvoille esimerkiksi lisää kirkkautta tai kosteutta. Aktiiviainesosat, eli esimerkiksi C-vitamiini, retinoli, hyaluronihappo ja niin edelleen, valitaan oman ihon tarpeiden mukaan.

Seerumeissa yhdistellään useita eri aktiiviaineita, jotka paitsi tukevat toistensa toimintaa, myös antavat mahdollisuuden tavoitella useita lopputuloksia yhdellä tuotteella. Esimerkiksi seerumissa saattaa olla aktiiviaineita, joista osa tuo iholle kirkkautta, osa kosteutta ja osa häivyttää ikääntymisen merkkejä.

Seerumin lisääminen osaksi rutiinia mahdollistaa näkyvämpiä tuloksia ihonhoidosta, kuin pelkän kosteusvoiteen käyttö yksinään.

Missä vaiheessa seerumi lisätään?

Seerumi lisätään aina ennen kosteusvoidetta, eli ihonhoitorutiinin laajuudesta riippuen joko kasvoveden, hoitonesteen tai ampullin jälkeen.

Jos käytät kangasnaamiota, voi seerumin lisätä myös ennen naamiota ja viimeistellä rutiini naamion jälkeen kosteusvoiteella.

Mikä on ampulli ja miten sitä käytetään?

Ampulli on hyvin lähellä seerumia käyttötarkoitukseltaan. Se sisältää aktiiviaineita suurina pitoisuuksina, joilla on tarkoitus hoitaa tehokkaasti tiettyä iho-ongelmaa, kuten epätasaista ihon sävyä tai juonteita.

Ampullit saattavat pitää sisällään vain yhtä aktiiviainesosaa, kuten rohtosammakonputkiuutetta, mutta suurempina pitoisuuksina, kuin seerumissa. Suurimmassa osassa ampulleja vaikuttavia aineita on muutama. Sen sijaan seerumeissa yhdistellään usein montaakin eri aktiiviainesosaa, jolloin saat useamman ainesosan hyödyt yhdellä kertaa, mutta pienemmissä pitoisuuksissa.

Jos haluat hoitaa useampia erilaisia iho-ongelmia tai tavoittelet useampia hyötyjä ihonhoitorutiinillasi, voit kerrostaa useampia eri seerumeita ja ampulleja. Jos olet epävarma tuotteiden tai ainesosien yhdistelystä, voit aina kysyä neuvoa myymälästämme tai kosmetologiltamme.

Ampullit ovat koostumukseltaan juoksevampia kuin seerumit, jolloin ne lisätään kasvoille ennen seerumia tai kosteusvoidetta.

Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Botanical 2GF Wonderful Ampoule tuotekuva

Lue lisää artikkeleitamme