Medicube - Fördelar med hudvårdsapparater inom skönhetsvård

(Maskinöversatt) Olika hudvårdsapparater har setts på sociala medier under lång tid, från hemmicroneedling till LED-ljusmasker. Dessa väcker förståeligt nog många frågor och ibland oro. Är hudvårdsprodukterna som används hemma A) effektiva och B) säkra? Och hur hittar du det bästa alternativet för dig själv?

Alla hudvårdsapparater är inte skapade lika, vissa är direkt skadliga och andra är bara "leksaker". Hudvårdsapparater som används hemma är inte heller helt jämförbara med kosmetologbehandlingar. Men om du inte kan eller vill gå till salongen varje månad är en högkvalitativ hudvårdsapparat ett bra alternativ för den som vill uppleva riktigt effektiva resultat till ett billigare pris. Det är inte värt att skaffa vilken enhet som helst, men det är nödvändigt att noggrant undersöka att enheten i fråga är av hög kvalitet, säker att använda och har noggrann vetenskaplig forskning bakom sig. Du bör också överväga om den här enheten är rätt för dig. Låt oss därför lära känna de två koreanska kungligheterna av hudvårdsenheter: Medicubes AGE-R Booster Pro och H hudvårdsenheter ✨

Bakgrund och historia av Medicube 

Byunghoon Kim grundade Medicube 2014 och sedan 2016 har APR ägt Medicube. Men hudvårdsapparater kom in i bilden först när Kim träffade doktor Jaekwoo Shin på mässan, som länge hade forskat på bland annat sätt att ta fram resultatet av microneedling utan nålar. Kim och Shin inledde ett samarbete och det var så Medicubes produkter och Dr Shins forskningsarbete sammanfördes. Medicubes första hudvårdsprodukter kom in på marknaden 2021 och hittills har sju olika utvecklats.

Medicubes fokus ligger specifikt på teknologi och klinisk testning av produkter och vetenskaplig forskning. Medicubes studier finns på deras hemsida och forskningsarbete har pågått i åratal. Medicube gör mycket egen forskning, men använder också mycket extern forskning i sitt utvecklingsarbete. Många tekniker är sådana som har forskats fram i decennier och Medicube har använt innovation och vidareutvecklat många tekniker för att uppnå bästa resultat så säkert som möjligt.

 

Medicube hudvårdsutrustning

Medicube har ett antal hudvårdsapparater, men från deras AGE-R-linje tittar vi nu på Booster H och Booster Pro. Vad gör de, hur används de och vem är de till för?

 

AGE-R Booster H

Medicube  AGE-R Booster H

Innan Booster Pro dök Booster H upp, som använder elektroporationsteknik, som använder elektrisk ström för att skapa små passager i hudceller, vilket hjälper hudvårdsprodukter att absorberas djupare in i huden. Booster H hjälper också till att öka hudens fyllighet och kan också hjälpa till att dra åt hudens porer. 

Elektroporation har använts i kosmetiska behandlingar i åratal och dess teknologi har forskats fram sedan 60-talet och använts framför allt inom läkemedelsindustrin. Det kallas ibland nållös mesoterapi, men det är samma teknik. Huden återhämtar sig snabbt från elektroporation, även på bara några minuter, och det är vanligtvis en smärtfri procedur. 

Användning : Booster-H- enheten har olika effektinställningar och det rekommenderas att börja med den skonsammaste inställningen och öka kraften efter hur huden vänjer sig och tål användningen av enheten. Före användning, tvätta ansiktet och applicera hudvårdsprodukten eller de produkter du väljer i ditt ansikte. Enheten flyttas på huden så att den är helt fäst på hudytan. Se videon för en modell för olika tekniker!

Booster H är en särskilt bra apparat för dig med känsligare hud och som vill börja använda hudvårdsapparater för första gången 💜

 

AGE-R Booster Pro

AGE-R Booster Pro har tagit några steg från sin föregångare, faktiskt sex steg - Booster Pro kombinerar upp till 6 olika teknologier tillsammans: elektroporering, mikroström, EMS, elektrisk nålteknik, ledterapi och ljudvågsvibrationer.

 

1. Elektroporation förbättrar absorptionen av produkter i huden. I Booster Pro-enheten kallas detta Booster Mode


2. Mikroström: stramar upp huden. Den här tekniken finns i enheten under namnet MC-läge. Mikroströmfunktionen producerar lågintensiva elektriska strömmar på huden (mindre än 1 milliampere, ofta 10-1000 mikroampere) , som liknar de elektriska strömmar som kroppen själv producerar, men som ändå är tillräckligt effektiva för att stimulera fibroplasterna i hudens hypodermis att producera mer kollagen genom att aktivera cellens ATP, vilket är som cellens motor, energikällan. Denna kraft är också säker för kroppen och huden att använda. 


3. EMS: d.v.s. elektrisk muskelstimulering, stramar och stimulerar ansiktsmusklerna. EMS-tekniken i den här enheten kallas Derma Shot Mode. EMS-tekniken fungerar på ansiktets muskler och med Booster Pros exakt formade och lilla huvud är enheten enkel att använda även i utmanande områden, som marionettlinjer och ögonområdet. Dess styrka är inställd så att den är tillräckligt effektiv och skonsam på samma gång. Beroende på vilket område av ansiktet enheten används, kan dess effekt kännas annorlunda. Detta beror på musklerna i varje område av ansiktet och formen på musklerna. EMS-teknik kan också potentiellt hjälpa till att lindra smärta i käkområdet som orsakas av tandgnissling! Det slappnar av och ger samtidigt musklerna i ansiktet ett "träningspass" 💪🏼


4. Elektrisk nålteknik: Denna teknik finns på enheten under namnet Air Shot Mode. Air Shot Mode är en innovativ teknik som är en skonsam form av microneedling som ger resultat jämförbara med microneedling, utan riskerna med microneedling. Jämfört med microneedling som görs hemma, där riskerna för hudskador och inflammationer är höga, använder Air Shot Mode elektriska nålar, där mikroskopiska hål görs i huden, vilket aktiverar huden att reparera sig själv. Jämfört med traditionell microneedling är denna behandlingsform skonsammare och huden återhämtar sig snabbare. 


5. LED-ljusterapi: LED-teknik har använts inom skönhetsvård under lång tid och denna har även lagts till Booster Pro-enheten utöver allt annat! LED-teknik är inte enhetens huvudfunktion, men förutom andra funktioner ger den ännu mer kraft till hudvård. Det finns lysdioder i olika färger på olika våglängder och de påverkar huden på olika djup. Nedan är en lista över LED-våglängder som används av Booster Pro och deras effekter:

Lila: 390-455nm - påverkar hudens yta, epidermis, ökar hudens elasticitet
Blå: 455-492nm - hjälper till att dra åt hudens porer, effekt främst i hudens epidermis
Grön: 492-577nm – ökar hudvolymen
Orange: 597-622 nm - ljusare hud
Röd 622-780nm – ökar hudens elasticitet


Booster Pros LED-funktion är designad så att den bara aktiveras vid hudkontakt, så det är säkert att använda enheten nära ögonen också. LED-funktionen är precis i mitten av enheten, som är omgiven av ytterligare en större LED-ljusram gjord för dekorativa ändamål. Eftersom LED-området på enheten är litet är denna funktion framför allt ett trevligt komplement till enhetens huvudfunktioner. LED ger dock ytterligare kraft till behandlingar. Rätt sorts LED-ljus ansluts logiskt utöver varje funktion. Till exempel är det orangea LED-ljuset kombinerat med Booster Mode, vilket gör att två olika teknologier kan användas tillsammans. Så får du bästa möjliga resultat!  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6. Vibrationsbehandling: en extra funktion hos Booster Pro-enheten, som t.ex. slappnar av ansiktsmusklerna och livar upp hudens yta. Enheten har olika inställningar som påverkar ansiktet på olika sätt: 

〰️ Radiance Boosting vibration : Förbättrad absorption
〰️ Line Smoothing vibration : Ökar hudens elasticitet
〰️ Ansiktskonturvibrationer : Uppstramande och forma
〰️ Vibration av porelasticitet : krympning av hudporer
 

Se detaljerade instruktioner om hur du använder Booster Pro på denna länk! 💜
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Är Medicubes enheter säkra?

Medicubes produktutvecklare har lagt ner mycket tid och gjort mycket forskning för att göra sina enheter så säkra som möjligt att använda. Därför ger de också instruktioner om vem som ska använda enheten och vem som inte ska. Säkerheten i förhållande till el har tagits i beaktande, så att det inte finns någon risk att skada dig, trots att enheten drivs med el.

Produkten ska tvättas enligt givna instruktioner, så tvätta inte enheten med vatten och tvål, utan använd alkohol eller en rengöringsduk avsedd för användning med elektroniska apparater! 

 

Vilka är produkterna lämpliga för?

Båda dessa enheter är lämpliga för många olika hudtyper, inklusive de med lite känsligare hud. Personer med riktigt känslig hud måste själva fundera på om det är en rimlig lösning i just deras fall att använda en hudvårdsapparat. Men speciellt Booster Pro riktar sig till de vars hud börjar visa de första tecknen på åldrande. Det är därför vi rekommenderar denna enhet endast från 25 år och uppåt, helst till och med 30 år gammal. Nedan finns en lista över specifika hudproblem och hur Medicubes AGE-R Booster-enheter kan hjälpa var och en av dem:

Om du känner att du inte får tillräckligt med kraft från kosmetika: Booster Mode hjälper produkterna att göra underverk, samtidigt som man tar hänsyn till lagstiftningen, så att produkterna inte absorberas djupare än vad som är lagligt tillåtet inom kosmetika. 

Hudlinjer och rynkor:MC Mode, Derma Shot Mode och röd LED ökar kollagenproduktionen

Förstorade porer: Air Shot Mode och blå LED hjälper till att dra åt hudens porer. Även MC Mode för hudens fasthet, vilket hjälper till att få hudens porer att se mindre ut

Lintad hud eller ansiktsmuskler: MC Mode gör fasthet och lyfter ansiktet

Tråkig hud: Booster-läge lyser upp huden tillsammans med det orange LED-ljuset 

 Om du upptäcker att du bara drar mest nytta av Booster Mode, är Medicubes AGE-R Booster-H ett bättre alternativ för dig. Om du å andra sidan upptäcker att flera funktioner verkar passa dig är Pro-enheten rätt alternativ för dig!

 

Vem kan dessa produkter inte vara lämpliga för?

Om din hud är riktigt känslig, du lider av rosacea eller har inflammerad akne eller hudsår rekommenderar vi att du tar det lugnt med detta. Vi rekommenderar inte att använda enheten för en mycket ung person (under 25) och snabbt efter fillerbehandlingar eller andra liknande procedurer. 

Vad händer om du är gravid? I teorin ska användningen av Medicubes AGE-R-apparater inte utgöra någon risk, men eftersom det inte finns tillräckligt med studier i ämnet kan vi inte rekommendera att använda apparaten under graviditeten. 

 

Tips för säker användning av hudvårdsutrustning i hemmet

Följ alltid instruktionerna som följer med enheten och använd till exempel inte enheten mer än den rekommenderade mängden. Om hudirritation eller långvarig rodnad uppstår, sluta omedelbart att använda enheten. 

Om din hud är känslig, undvik att komma för nära ögonen eller näsryggen, som ofta är de känsligaste områdena i ansiktet. När du börjar använda enheten för första gången, börja alltid med den lägsta effekten först! Enheten innehåller grader 1-5, målet är inte att använda den högsta effekten, eftersom den högsta effekten inte betyder de bästa resultaten. Bäst resultat får du när du tar hänsyn till din egen hudtyp och hudkänslighet 💜

 

Finns det några frågor?

Jag vet inte om dig, men vi på Yeppo är besatta av Medicubes AGE-R-enheter 🥹😍 Om du fortfarande har frågor, lämna en kommentar nedan så svarar vi på dem åt dig! 

En underbar vecka för er Japp! 💜

Läs mer av våra artiklar